donderdag 24 mei 2018

NEDERLAND: Gouden Dukaten 2018


Gouden Dukaten 2018
Het ontwerp van de Nederlandse Gouden Dukaten krijgt na 32 jaar een nieuwe, historisch verantwoorde en internationale uitstraling.
Ga met ons mee op reis in de geschiedenis en verken aan de hand van de vier windrichtingen de handelsroutes, waar de Gouden Dukaat een belangrijke rol speelde. 
Ontwerp met de knoopjes van Marmé 
Na 32 jaar krijgt de voorzijde van zowel de Enkele als de Dubbele Gouden Dukaat een nieuwe trotse beeltenis. De modelleur van de Koninklijke Nederlandse Munt gaf vorm aan een historische ridder, naar ontwerp van graveur Johan Willem Marmé.
Hij was van 1763 tot 1795 stempelsnijder van de provinciale en stedelijke Munt van Utrecht. Zijn ontwerp wordt gekenmerkt door nauwkeurig geplaatste, gedetailleerde knoopjes op de uitrusting van de ridder. Naar alle waarschijnlijkheid een manier om de echtheid van de Dukaten te kunnen herkennen. Iets wat later niet onbelangrijk bleek!ENKELE DUKAAT  2018
DUBBELE DUKAAT 2018


De reis gaat beginnen… 
Het verkennen van de vier windrichtingen begint noordwaarts en onderstreept het internationale karakter van de Gouden Dukaten.
De reis gaat richting het Oostzeegebied, waar vooral de graanhandel voor grote winsten zorgde.Onder de vier korenaren is dit jaar een "N' geplaatst. (NOORDEN)
De komende jaren verkennen we nóg drie bijzondere handelsroutes (Oost in 2019, Zuid in 2020 en West in 2021).
Unieke specificaties
  • Na 32 jaar een nieuw gemodelleerde ridder
  • Eerste deel van een gelimiteerde serie van 4 jaar
  • Sinds 1586 uitgegeven


Geen opmerkingen:

Een reactie posten