woensdag 29 januari 2020

VALSE MUNT van € 2: FAKE COIN € 2

Vandaag ontving ik in een van de supermarkten in het nabij gelegen winkelcentrum tussen het wisselgeld een verdacht uitziende munt van € 2. Het was een exemplaar uit Duitsland met de letter "D". De munt zou in München moeten zijn geslagen. Dit exemplaar uit 2014 moet wel ongelofelijk extreem in circulatie zijn geweest, gezien de aanwezige staat. De totale oppervlakte en de rand was voorzien van oneffenheden en ik kreeg de indruk dat dit te maken had met de wijze van produceren: een tussenfase van gieten om een stempel te fabriceren. Vele kleine details, zoals eilanden op de kaart van Europa ontbreken. Hierna kunt u zien wat ik bedoel.


Mocht u denken dat dit toch met slijtage te maken heeft, bleek dat de munt een diameter van 27,7 mm en een gewicht van 2,3 gram bezit. (Normaal 27,75 mm en 2,5 gram). Het randschrift is voor een deel niet aanwezig en er zijn rudimenten van een gekartelde rand. Hierbij de voor- en keerzijden van de nagemaakte munt:

 Vals € 2   2014 D (?)Ter uwer informatie een echt exemplaar uit 2014 (F = Stuttgart):"Vals geld dient bij de Politie gemeld te worden". Dat heb ik al vaker gedaan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten