zaterdag 22 december 2012

SURINAME 10 dollar jaartal 2013 (met muntteken)links, naast de kuit van de krijger het muntteken van ECM


Hiervoor heb ik u de nieuwe zilveren beleggingsmunt van SRD 10 voor Suriname laten zien met het jaartal 2012. Natuurlijk zal u dit betaalmiddel in Paramaribo niet bij het wisselgeld ontvangen, evenmin als zilveren € 5-munt in Nederland. Deze munten zijn voor een ander doel gemaakt. Nog voor het einde van 2012 bleek dat er ook al een dergelijke munt met  het jaartal “2013” geslagen was. Helaas kon ik nergens een afbeelding van de nieuwste emissie vinden. Mijn numismatische nieuwsgierigheid kon ik niet onderdrukken en ik besloot er één voor ca € 40 , incl. verzendkosten. te bestellen bij mijn bron: Doijer & Kalff. Met een levertijd van drie dagen was ik tevreden en eenmaal in mijn handen zag ik direct dat op deze nieuwste uitgave toevoegingen zijn aangebracht; ter hoogte van de kuiten van de beide krijgers. Rechts ziet u op de uitvergroting duidelijk de letters “LS” en aan de linkerkant het teken van de European Central Mint. Als uw verzameling op de details gebaseerd is dan komen de beide jaartallen in aanmerking voor uw album.
Helaas kan ik er nog niet achter komen wat er met de letters  “LS” wordt bedoeld en kon ik vanaf medio augustus tot eind december geen contact leggen met dat muntbedrijf om informatie  te verkrijgen over de oplage (2012) bijvoorbeeld.

NADER: "LS" staat voor Liberty Silver en wordt alleen in Amerika geslagen voor de Amerikaanse markt. Deze worden in een dependance van de European Central Mint geslagen, ECM America LLC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten